Ett nytt hem!

Posted by: Linda / Category: ,

Idag är det vår tredje dag i London och vi passar på att ta det extra lugnt. Redan igår löste sig boendesituationen, och på bästa tänkbara sätt! Vi skulle titta på två rum, det första vid klockan 11 och det andra vid 15. Båda var placerade i Islington, vilket är området där vi bestämt att vi vill bo, ganska nära till centrum, och passande för "young professionals" som de säger. Det första fick vi aldrig ens se. När vi väl var på plats så fick vi inte tag på tjejen som skulle visa oss rummet, och vi hittade aldrig vart lägenheten låg. Det gjorde ingenting, för området var ganska risigt så vi bestämde oss snabbt för att vi ändå inte vill bo där. Istället tog vi en promenad till Angel, ett fint område med mycket affärer och caféer. Vi åt en ordentlig Engelsk frukost och promenerade sedan vidare till Clerkenwell, området där vi numera kommer att bo!


Det ligger endast 3km från Picadilly, jättecentralt med andra ord, och huset är placerat på en jättemysig gågata med allt man behöver. Det är ett blått hus med svart dörr, lägenheten har en fin terass och är på två våningar. Vi kommer att hyra ett litet rum på max 10kvm till att börja med, och om allt fungerar bra så kanske vi kommer byta upp oss till ett större rum om en månad. Vi kommer att bo med en kvinna strax över 30 som heter Jelena, och hon verkar jättetrevlig. Rummet kostar £165 i veckan, vilket är ganska billigt för att vara i London, speciellt i ett sådant område! Det motsvarar ungefär 8000SEK i månaden, men då ingår alla räkningar så vi slipper tänka på sådant.


När vi varit och sett på rummet igår tog vi bussen till Hyde Park. Precis som Regents Park så är parken enorm och jättefin. Vi hittade mysiga träd och tog en öl på ett café vid vattnet. Där fanns trampbåtar och solstolar.

Ikväll ska vi tillbaka till lägenheten och bestämma lite mer med vår hyresvärdinna. Inom ett par dagar flyttar vi in och då är det dags att börja ordentligt med jobbsökandet. Allt flyter på bra med andra ord.

Hoppas ni har det lika fint i Sverige som vi har det här.
Bilder på vårt nya hem kommer lite senare.

Linda och Erik


2 kommentarer:

  1. Unknown Says:

    totally awsome... älskar trädet... önskar att man var där och såg det oxå =)
    lite avis är man allt... får nog ta och planera att komma över helt enkelt =)
    nästa sommar... scottland tour förbi london låter som något kanske =)

    //Kalle Bång

  1. Linda Says:

    Det låter som en riktigt bra idé det Kalle. :D

Post a Comment