Första dagen i London

Posted by: Linda / Category:

...och värmeböljan är ett faktum!

En helt problemfri resa tog oss (tidigare än planerat, trots flygförseningar) igår till något slags rikemansområde kallat Brondesbury Park. Vandrarhemmet är en riktigt flådig villa med en lite mindre flådig om än helt ok insida. Vi bor på högsta våningen i vad som känns som en bastu.
Utanför trängs BMW:ar och Porsche:ar med Land Rovers, och det ena huset har större grindar än det andra. Portar i marmor kompletteras av gräsliga lejon- och samruajstatyer. Fint som snus, med andra ord.
En halvkilometer bort har vi raka motsatsen - halva affärsgatan var okej, men andra halvan retirerade vi från trots att klockan inte var mer än fem.


Vår plan var att finna en "one pound store", men efter mycket letande utan framgång insåg vi att en tunnelbanetur till centrum nog vore trevligare. Med ett lustigt litet tunnelbanetåg tog vi oss till Baker Street, stationen där väggarna täcks av Sherlock Holmes, för att hitta något fint att äta. Efter en kort promenad därifrån befann vi oss plötsligt i Regents Park, en enorm park som rymmer både zoo, flera fotbollsplaner och universitet. Vi fann ett café med spännande mat - vällagad Ratatouille och kyckling med någon slags couscous-kaka. Det var gott och trivsamt att få äta middag i grönska och solsken.


Vi tog en långpromenad genom parken och njöt av naturen. En stor fågeldamm med ankungar, enorma parkytor fyllda av glada människor, Tennis och till sist ett litet "naturreservat." Det kröp råttor i buskarna, vilket åtminstone vi fann sött, och överallt sprang ekorrar fritt! De var så folkvana att man nästan kunde klappa dem.


Sista anhalten för dagen blev mataffärskedjan Sainsbury's - där sprang det fort bort nästan två timmar bara på grund av all festlig mat man kan hitta och skratta åt - för att inte tala om prissättning man kan tappa hakan över - 22p (=2.60kr) för 400 gram Lemon Curd är helt vansinnigt (visst kanske Lemon Curd smakar vad det kostar, men under 3kr för 400g matvaror är festligt billigt).


Nu sitter vi i vår bastu på tredje våningen och äter frukt, fruktjuice, fruktgelé och fruktpinnar (något mystiskt snacks vi hittade på Sainsbury's).

Imorgon ska vi titta på rum att hyra - två stycken bokade vi in inom loppet av någon timme - snabbt går det! Håll tummarna åt oss, så att vi snart har ett hem.

Nya nyheter imorgon kväll!

//Linda och Erik


5 kommentarer:

  1. Jenny Says:

    Ja jag håller tummarna för boendet. Ni ligger i och jobbar snabbt, härligt! Gillar särskilt bilden på dinosaurierna. :)

  1. Unknown Says:

    Hejs trevligt att ni kom fram och fick ett bra boende, ha det bra / Olle Mia Thea

  1. Åsa Says:

    Kul att ni skaffat en blogg! Jag prenumererar på den nu så jag ser fram emot att följa er resa! Lycka till-hälsningar från hela familjen i Lerum.

  1. Unknown Says:

    Hej, lycka till med boendet. roligt att följa er resa.Kram mamma mia.

  1. Pearldrop Says:

    Lycka till!

Post a Comment